Larpit ja tarinankerronta

Lounattaren toiminnan ydin on toisen henkilön kohtaamisessa, ja heidän tarinoidensa kuulemisessa. Larpissa ja tarinankerronnassa on kyse vuorovaikutuksesta, toisen huomioimisesta ja kuuntelemisesta. Molemmat ovat osallistavia esittävän taiteen muotoja, ja larp on ikään kuin fyysistä tarinankerrontaa. Kummankin keskiössä on hetki.

Perinteisesti tarinankerrontaa ja larppia on käytetty viihdyttäviin tarkoituksiin, mutta myös perimätiedon jakamiseen. Erityisesti tarinankerronnalliset menetelmät sopivat myös ongelmatilanteiden ratkaisuun ja yhteisön kuvioiden selvittelyyn, tai ryhmähengen kohottamiseen. Larp tai murhamysteeripeli hitsaa kiinni jo ennestään toisensa tuntevaa porukkaa ja antaa ikimuistoisia elämyksiä valittavaksi. Sekä larppia, että tarinankerrontaa käytetään Lounattaressa pedagogisiin, tavoitteellisiin tarkoituksiin, esimerkiksi nuorisotaloilla.

 

Larppiin, kuten muihinkin pelaamisen muotoihin, voi liittää myös edusisältöjä. Silloin viihteellinen larppi muuttuu opetusmenetelmäksi, jolla opetetaan jokin tietty asia. Edularp tehdään aina asiakkaan tilauksesta ja opettamaan. Lounattaren edularpit tehdään yhteistyössä opetettavan alan asiantuntijoiden kanssa.

Huomaathan, että esimerkit hintoineen ovat pelkkiä arvioita.

Esimerkkipaketti 1:

Larp tai murhamysteeri viihdekäyttöön, esim. juhlan teemaohjelmaksi. 30 hlö

Asiakas järjestää itse paikan, ruokailut yms. Ohjelman käsikirjoittaminen (24 h), järjestäminen  ja vetäminen (8h) n.720€

Lounatar järjestää koko juhlan paikkoineen, pitopalveluineen, mahdollisine bändeineen, koristeluineen yms. pelin teeman mukaisesti. 

n.1800-2500 €

Esimerkkipaketti 2:

Tarinankerrontapaja pedagogiseen tarkoitukseen, esimerkiksi osana nuorisoleirin ohjelmaa tai senioreille palvelutalossa. 

Jutellaan pedagogisista tavoitteista, kohderyhmästä ja tarkoitusperiin sopivista menetelmistä yhdessä. 

n.140-170€ 

Esimerkkipaketti 3:

 

Larpin tai tarinankerronnallisten menetelmien tai pajojen työstäminen luennoiden tai työpajoissa pienryhmätyöskentelynä.

Jutellaan tarkemmin, mitä tarvitset, mitä on tarkoitus oppia ja mitä on tarkoitus saada aikaiseksi.

 

n.80-170€/luento/työpaja

Esimerkkipaketti 4:

 

edularpkokonaisuus yhdessä asiantuntijan kanssa.

On jokin opetettava kokonaisuus tai aihepiiri, jonha haluaisit tehdä mielenkiintoisemmaksi, helpommin lähestyttäväksi tai kutkuttavaksi. Ota yhteyttä, niin keskustellaan edularpin monista mahdollisuuksista. Edularppeja lounatar tekee tilauksesta ja yhteistyössä eri toimijoiden kanssa hankkeissa.