Portfolio

Kerttu Lehto

​​Olen tarinankerrontaan, roolipelaamiseen ja larppaamiseen erikoistunut yhteisöpedagogi, kulttuurituottaja, maisemantutkija ja pelitutkija. Olen larpannut 14 vuotta ja viimeiset kuusi vuotta tutkinut ja kehittänyt larpin, tarinankerronnan ja roolipelaamisen pedagogisia ja menetelmällisiä mahdollisuuksia.

 

Rytmitän elämääni projektien ja hankkeiden avulla ja olen onnellisimmillani, kun päivieni sisällössä on vaihtelevuutta. Kun alan tehdä projektia, antaudun sille täysin ja pyrin aina parhaaseen lopputulokseen.

Vapaa-aikani täyttävät ystäväni, kissani ja harrastukseni. Laulamisen, näyttelemisen ja runojen kirjoittamisen lisäksi tykkään ulkoilla mielenkiintoisissa paikoissa, käydä kuntosalilla ja tietovisailemassa. Olen myös aktiivinen Erasmus+ ohjelmassa. Vaikka tarinankertojahan ei koskaan ole todella vapaalla, sillä tarinat syntyvät silloin kun niitä vähiten odottaa.

HENKILÖTIEDOT

KOULUTUS

TYÖKOKEMUS

JULKAISULUETTELO

MUU OSAAMINEN

ERIKOISOSAAMINEN

Larpit ja tarinankerronta

Olen larpannut vuodesta 2006, ensin harrastuksena. Vuodesta 2013 olen tarkastellut larppeja ja tarinankerrontaa tutkijana pedagogisesta näkökulmasta ja vuonna 2017 tein niistä itselleni ammatin. Nyt, vuonna 2020, olen tehnyt lukuisia projekteja, joissa larppia tai tarinankerrontaa on sovellettu menetelmänä. 

Erikoisosaamiseeni liitty siis kaikki larppeihin ja tarinankerrontaan liittyvä: myös esiintyminen, improvisointi, verbaliikka ja heittäytyminen, sekä tapahtumanjärjestäminen ja esimerkiksi kestityksien järjestäminen tilanteen luonnetta kunnioittaen.

Kehittämis- ja tutkimustyö

Olen koulutukseltani yhteisöpedagogi (AMK) sekä filosofian maisteri kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen maisteriohjelmasta. Lisäksi opiskelen tällä hetkellä informaatiotutkimuksen ja interaktiivisen median tohtoriohjelmassa. Olen tehnyt useampia tutkimuksia larpeista (ks. julkaisuluettelo), ja ne ovat tiiviisti kytköksissä tekemiini kehittämistöihin. Tällä hetkellä kirj0oitan väitöskirjaa aiheesta roolipelit ja hyvinvointi. AMK-taustani takia tekemäni tutkimustyö on ennen kaikkea kehittävää ja rakentavaa ylipistossakin.

Ohjaus- ja koulutustyöt

Yhteisöpedagogina ohjaajuus on tiivis osa ammatillista osaamistani. Olen ohjannut kerhoja, ryhmiä ja yksilöitä niin taiteellisissa produktioissa kuin pedagogisissa- ja kehittämistehtävissäkin. Usein erilaiset tavoitteet myös limittyvät. Ohjaajana minulle tyypillistä on ihmisten kohtaaminen yksilöinä, matalan kynnyksen vaaliminen ja omalla esimerkillä ojaaminen.

Koulutuksia olen vetänyt roolityöstä ja roolihahmon rakentamisesta, larppaamisesta, tarinankerronnasta ja itse kehittämistäni menetelmistä ammattilaisille ja vapaaehtoisille. Olen rauhallinen, selkeä ja mielenkiintoinen kouluttaja, joka osallistaa yleisönsä.

VALIKOITUJA

TYÖNÄYTTEITÄ

MATKAN

VARRELTA

Yhteystiedot

Yhteystiedot

  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

Jätä tarjouspyyntö, yhteistyöehdotus tai terveiset. Vastaan mitä pikimmiten!

Nimi *

Email *

Puhelin

Otsikko

Viesti

Jätä tarjouspyyntö tai terveiset. Vastaan mitä pikimmiten!

© 2020 Kerttu Lehto

Tapahtuma-, ohjaus- ja elämyspalvelu Lounatar

puh. 045 171 0917

email. lounatapahtumat@gmail.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now