Hidden Door
  • Facebook
  • Instagram

Kolmiosainen liveroolipelisarja psyykkisistä sairauksista, riippuvuudesta ja omaisen roolista.

SÄRÖT

Hanketta rahoittaa Alli Paasikiven säätiö.

Hidden Door
  • Facebook
  • Instagram

Kolmiosainen liveroolipelisarja psyykkisistä sairauksista, riippuvuudesta ja omaisen roolista.

SÄRÖT

Hanketta rahoittaa Alli Paasikiven säätiö.

IMG_7559_muo.jpg

28.5-13.6.2021

Pe-Su klo. 12-18

SÄRÖT

TAIDENÄYTTELY

GALLERIA BARKER

Raunistulantie 25, Turku

Parking Lot

SÄRÖT on kolmiosainen teossarja, joka pyrkii sanoittamaan ja kuvittamaan mielenterveys- ja päihdekuntoutujien ja heidän omaistensa kokemuksia larpin keinoin. Larpissa pelaajat eläytyvät roolihahmoihinsa ennalta sovitussa tilanteessa. He pyrkivät toimimaan, tuntemaan ja ajattelmaan kuten hahmonsa, tehden näin eläytymisestä, kokemisesta ja empatiasta taidetta. Hankkeen aikana syntyneestä aineistosta toteutetaan SÄRÖT taidenäyttely.

 

SÄRÖT pohjautuu mielenterveys- ja päihdekuntoutujien, omaisten ja alan ammattilaisten kertomuksiin omista kokemuksistaan. Kertomuksia kerätään anonyymillä kyselyllä ja sosiaalisessa mediassa. SÄRÖT on mahdollisuus kuulla, tulla kuulluksi, mutta jakaa myös ne asiat joista ei välttämättä halua puhua.

SÄRÖT

  • Facebook
  • Instagram

KYSELY ON SULKEUTUNUT

SÄRÖT- larpit pohjautuvat oikeiden ihmisten kertomuksille omista kokemuksistaan liittyen päihde- ja mielenterveyskuntoutujuuteen, osastojaksoihin ja omaisen tai ammattilaisuuden kokemuksiin.

 

Kokemuksia kerättiin kyselyllä 24.6.2020 - 28.7.2020. Kaikki vastaukset käsitellään luottamuksellisesti, eikä yksittäisiä vastaajia voi tunnistaa lopullisista tuotoksista.

SÄRÖT on kolmen larpin teossarja. Ensimmäinen osa käsittelee osastojakson arkea, toinen osa päihderiippuvuutta ja -kuntoutujuutta, kolmas osa keskittyy omaisten kokemuksiin. Kaikki larpit ovat noin neljän tunnin mittaisia ja kussakin on 10 hahmoa. Ne pelattiin syksyllä 2020.

 

Larpit pohjautuvat oikeiden ihmisten kertomuksiin omasta elämästään ja kokemuksistaan. Larppien osallistumiskynnys on matala, mutta teemat raskaita ja potentiaalisesti triggeröiviä, mistä syystä ne ovat vain täysi-ikäisille pelaajille. Lue lisää täältä.

Osallistu muuten

Tule vierailijaksi SÄRÖT- taidenäyttelyyn! SÄRÖT taidenäyttely on koettavissa

28.5.- 13.6.2021

Pe-Su klo 12-18

Turkulaisessa Galleria Barkerissa. Ei pääsymaksua.

Tervetuloa!

Lue täältä lisää!

 

Somekanavilla voit osallistua #säröpuhe #riftspeech kampanjaamme! Seuraa  SÄRÖT somekanavia allaolevista napeista.

Mahdollista

Haluamme kiittää kaikkia Mesenaatti-joukkorahoituskampanjaan osallistuneita mahdollistajia! Teidän ansiostanne SÄRÖT on päässyt jatkamaan suunnittelun asteelta käytännön toteutukseen!

 

Mikäli haluat tilata SÄRÖT-larpin omalle porukallesi, tai mahdollistaa larpeista tehtävää tutkimustyötä, jätä viesti osoitteeseen lounatapahtumat@gmail.com!

Larppien suunnittelun, aineistonkeruun ja käsikirjoituksen on rahoittanut Alli Paasikiven säätiö.

  • Facebook
  • Instagram

TEKIJÄT

Olen yhteisöpedagogi, filosofian maisteri, väitöskirjatutkija ja larp-yrittäjä. Olen kirjoittanut larppeja 14 vuotta, ja vuonna 2013 päätin tehdä rakkaasta harrastuksesta itselleni ammatin. Valitsin menetelmällisen ja tutkimuksellisen näkökulman: olen tutkinut ja kehittänyt larppeja nuorisotyössä, muistelutyössä, syrjäytymistä ehkäisevässä työssä ja voimauttavana menetelmänä. Tällä hetkellä kirjoitan väitöskirjaa Tampereen yliopistossa aiheesta roolipelit ja hyvinvointi.

Kerttu Lehto

teri_edited.jpg

Janna-Riia Oksala

Valmistuin sairaanhoitajaksi vuonna 2014. Opintojen ohella ja valmistumisen jälkeen olen työskennellyt kehitysvammaisten parissa psykiatrisella puolella. Mielenterveystyö on ollut erittäin antoisaa ja minulla on kokemusta kaiken ikäisten auttamisesta ja tukemisesta viimeisen 12- vuoden aikana. Tällä hetkellä olen kuitenkin päätoiminen opiskelija. Opiskelen Turun Yliopistossa sosiaalipolitiikkaa ja olen nyt toiselta koulutukseltani valtiotieteiden kandidaatti. Sosiaalipolitiikassa minulle erityisiä mielenkiinnonkohteita ovat eriarvoisuuteen liittyvät teemat kuten köyhyys, terveyserot, tuloerot, huono-osaisuus ja yhdenvertaisuuskysymykset. 

812667_10151415113554417_2130453021_o.jp
Parking Lot

YHTEISTYÖKUMPPANIT

Lisätietoa hankkeesta voit kysyä sähköpostilla osoitteesta sarotlarp@gmail.com tai somekanaviemme kautta.