Hidden Door
  • Facebook
  • Instagram

Kolmiosainen liveroolipelisarja psyykkisistä sairauksista, riippuvuudesta ja omaisen roolista.

SÄRÖT

Hanketta rahoittaa Alli Paasikiven säätiö.

Parking Lot

SÄRÖT on kolmiosainen teossarja, joka pyrkii sanoittamaan ja kuvittamaan mielentervys- ja päihdekuntoutujien ja heidän omaistensa kokemuksia larpin keinoin. Larpissa pelaajat eläyyvät roolihahmoihinsa ennalta sovitussa tilanteessa. He pyrkivät toimimaan, tuntemaan ja ajattelmaan kuten hahmonsa, tehden näin eläytymisestä, kokemisesta ja empatiasta taidetta.

 

SÄRÖT pohjautuu mielenterveys- ja päihdekuntoutujien, heidän omaistensa ja alan ammattilaisten kertomuksiin omista kokemuksistaan. Kertomuksia kerätään anonyymillä kyselyllä ja sosiaalisessa mediassa. SÄRÖT on mahdollisuus kuulla, tulla kuulluksi, mutta jakaa myös ne asiat joista ei välttämättä halua puhua.

SÄRÖT

  • Facebook
  • Instagram

KYSELY ON SULKEUTUNUT

SÄRÖT- larpit pohjautuvat oikeiden ihmisten kertomuksille omista kokemuksistaan liittyen päihde- ja mielenterveyskuntoutujuuteen, osastojaksoihin ja omaisen tai ammattilaisuuden kokemuksiin. Kokemuksia kerättiin kyselyllä 24.6.2020 - 28.7.2020. Kaikki vastaukset käsitellään luottamuksellisesti, eikä yksittäisiä vastaajia voi tunnistaa lopullisista tuotoksista.

SÄRÖT on kolmen larpin teossarja. Ensimmäinen osa käsittelee osastojakson arkea, toinen osa päihderiippuvuutta ja -kuntoutujuutta, kolmas osa keskittyy omaisten kokemuksiin. Kaikki larpit ovat noin neljän tunnin mittaisia ja kussakin on 10 hahmoa.

 

Larpit pohjautuvat oikeiden ihmisten kertomuksiin omasta elämästään ja kokemuksistaan. Larppien osallistumiskynnys on matala, mutta teemat raskaita ja potentiaalisesti triggeröiviä, mistä syystä ne ovat vain täysi-ikäisille pelaajille. Lisätietoa larpeista tulee elo-syyskuun vaihteessa tälle sivulle ja somekanavillemme.

Osallistu muuten

SÄRÖT- larpsarja dokumentoidaan valokuvaten. Valokuvista ja kertomuksista koostetaan taidenäyttely. Näyttelyn avajaisiin voit ostaa kutsun mesenaatti-kampanjastamme. Lisäksi teosten pohjalta syntyy muuta julkaistavaa materiaalia, jonka yksityiskohdat selvenevät projektin edetessä. Näistä tulevista osallistumis- ja seuraamismahdollisuuksista tiedotetaan myöhemmin tällä nettisivulla sekä SÄRÖT somekanavilla. Somekanavilla voit osallistua #säröpuhe #riftspeech kampanjaamme! Seuraa  SÄRÖT somekanavia allaolevista napeista.

Mahdollista

Osallistu Mesenaatti- joukkorahoituskampanjaan! SÄRÖT etsii tällä hetkellä yhteistyökumppaneita mahdollistamaan hankkeen etenemisen sen eri vaiheissa. Etsimme erilaisia mielentervys- ja päihdekuntoutusyhdistyksiä levittämään sanaa hankkeesta ja kyselystä. Etsimme myös sponsoreita ja sopivia tiloja larppien toteutukseen ja näyttelyyn. Lisäksi etsimme vapaaehtoisia larppien lavastukseen ja käytännön järjestelyihin.

Larppien suunnittelun, aineistonkeruun ja käsikirjoituksen rahoittaa Alli Paasikiven säätiö.

  • Facebook
  • Instagram

TEKIJÄT

Olen yhteisöpedagogi, filosofian maisteri, väitöskirjatutkija ja larp-yrittäjä. Olen kirjoittanut larppeja 14 vuotta, ja vuonna 2013 päätin tehdä rakkaasta harrastuksesta itselleni ammatin. Valitsin menetelmällisen ja tutkimuksellisen näkökulman: olen tutkinut ja kehittänyt larppeja nuorisotyössä, muistelutyössä, syrjäytymistä ehkäisevässä työssä ja voimauttavana menetelmänä. Tällä hetkellä kirjoitan väitöskirjaa Tampereen yliopistossa aiheesta roolipelit ja hyvinvointi.

Kerttu Lehto

teri_edited.jpg

Janna-Riia Oksala

Valmistuin sairaanhoitajaksi vuonna 2014. Opintojen ohella ja valmistumisen jälkeen olen työskennellyt kehitysvammaisten parissa psykiatrisella puolella. Mielenterveystyö on ollut erittäin antoisaa ja minulla on kokemusta kaiken ikäisten auttamisesta ja tukemisesta viimeisen 12- vuoden aikana. Tällä hetkellä olen kuitenkin päätoiminen opiskelija. Opiskelen Turun Yliopistossa sosiaalipolitiikkaa ja olen nyt toiselta koulutukseltani valtiotieteiden kandidaatti. Sosiaalipolitiikassa minulle erityisiä mielenkiinnonkohteita ovat eriarvoisuuteen liittyvät teemat kuten köyhyys, terveyserot, tuloerot, huono-osaisuus ja yhdenvertaisuuskysymykset. 

812667_10151415113554417_2130453021_o.jp
Parking Lot
Finfami_VarsinaisSuomi_rgb_300px(1) (1).
toivo.JPG
IMG_20200617_120343.jpg
itu.png
A-klinikkasäätiö_1.jpg
finfami_uusimaa_rgb_300px.png
kilta-logo.png
  • Facebook
  • Instagram

YHTEISTYÖKUMPPANIT

SÄRÖT etsii yhteistyökumppaneita ja mahdollistajia. Lisätietoa hankkeesta voit kysyä sähköpostilla osoitteesta sarotlarp@gmail.com tai somekanaviemme kautta.

© 2020 Kerttu Lehto

Tapahtuma-, ohjaus- ja elämyspalvelu Lounatar

puh. 045 171 0917

email. lounatapahtumat@gmail.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now